Barbaros Hayrettin Paşa Mah. 1988 Sok. Papatya Rez.1 Kat:6 D:82 Beylikdüzü
+90 530 833 36 26
info@markatescilofisi.com.tr

Tasarım Tescil Savunma

Marka Tescil-Patent Tescil-Tasarım Tescil

Tasarım Tesciline Karşı Görüş Bildirimi Nedir?
Tasarım tescili başvurusu sonrasında, aday tasarım hakkında gelen itirazlara karşı verilen bir görüştür. Bu görüşte tasarım tescili başvurusu yapan kişi, itirazlara karşı bir görüş bildirisi vermesi ve tasarım tescili başvurusunu savunması şiddetle tavsiye edilmektedir.

Eğer itiraza karşı görüş bildirisi yapılmaz ise itiraz geçerli bulunabilir ve bu sonuçla birlikte tasarım tescil başvurusu yapan kişi ret alır. 3. kişilerin yaptığı bu itirazlardan korunmak amacıyla hazırlanan karşı görüş bildirimleri titizlikle oluşturulmalı ve sunulmalıdır. Tasarım tescil başvurusu, Tasarım Bülteni’nde başvurudan 3 aylık bir süreç içinde yayınlanır. İlanın süresi bitene kadar, itirazı bulunan 3. kişiler bu başvuruya yeni olmadığı veya tasarımın özel olmadığı gibi nedenler belirterek itiraz edebilirler. Tasarım tescili için nihai sonucu Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu karar vermektedir.

Eğer herhangi bir şekilde tasarım sahibi Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu kararını kabul etmezse Türk Patent ve Marka Kurumu’nun belirttiği süre için mahkemede dava açma hakkına sahiptir.

Tasarım Tesciline Karşı Görüş Bildirme İçin Neler Gerekir?
Öncelikle bilinmesi gereken, tasarım tescili başvurusundan sonra verilmesi gereken karşı görüş bildirme işlemi, başvurudan sonra 1 ay içinde gerçekleştirilmektedir.

İtirazdan sonraki süreçte karşı görüş bildirilmesi ısrarla önerilse de, karşı görüş bildirme zorunluluğu yoktur. Eğer tasarım tescili sahibi bu itirazlara karşı bir savunma gerçekleştirmez ise Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu, başvuru sahibine karşı olumsuz bir karar alabilir. Bu sebeple tasarım tescili sahibi başvurusundan ret alabilme ihtimaliyle karşı karşıya kalabilir.

Tasarım tescili başvurusunda bulunduysanız eğer, karşı görüş hazırlarken yardım alabileceğiniz uzman çalışanlarımızla iletişime geçebilir ve kusursuz bir görüş ortaya çıkarabilirsiniz. Bizlere ulaşmak için numaranızı iletişim formumuza bırakabilirsiniz.

Tasarım Tesciline İtiraz Bildirme Nedir?
Tasarım tescili başvurusu işleminin gerçekleşmesinden sonra tanınan 2 aylık süre içerisinde, tasarımın çalıntı olduğunu, yeni olmadığını ve bu tarz suçlamaların iddia edildiği görüşlerdir. Bu görüşlerin amacı genel olarak başvurusu yapılan tescilin, başvuru sahibine ait olmadığının iddia edilmesidir.

Bir diğer neden ise tasarımın, itiraz eden kişiye ait olması gerektiği düşüncesi olabilir. 2 aylık süre içinde tasarım tesciline itiraz edebilme hakkı bulunmaktadır. Bu süreden sonra gelebilecek herhangi bir itiraz artık kabul edilmemektedir. Marka sahipleri, tasarım tescili başvurusu yaptıktan sonra bu tarz itirazlara hazır olabilmek adına, alanında uzman kişilerden yardım alınması tavsiye edilmektedir.

Marka Tescil Ofisi olarak sizler için yasal süreler içerisinde tescil başvurunuza gelebilecek olası bir itiraza en iyi şekilde karşı görüşü hazırlamak için hep buradayız.